Stureplans barn- och            ungdomsmedicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna på Stureplan.

Vår uroterapeut Elisabeth Björklund slutar i oktober

Vår uroterapeut Elisabeth Björklund slutar hos oss i oktober, vilket innebär att hon inte kan ta emot nya patienter efter 30 september.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. Om du har symtom på förkylning uppmanas du att avboka planerat besök hos oss via vår telefon. Vi debiterar inga avbokningar som görs på grund av sjukdom. 

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

Fyra personer med munskydd

Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Till oss kommer många på remiss från husläkare, sjukhusens akutmottagningar, barnhälsovård (BVC) och skolhälsovård.

Föräldrar är välkomna att ringa för rådgivning och eventuell tidsbokning, då behövs ingen remiss. Vi har enbart tidsbeställda besök och har ingen öppen akutmottagning. Barn under 1 år prioriteras för akuta besök.

Vi är en allmänpediatrisk mottagning där vi utreder och behandlar allergi, astma och eksem, frågeställningar kring tillväxt och pubertet, magbesvär, sängvätning, uppföljning efter vissa infektioner och andra frågeställningar som hör åldern 0-18 år till.

Hos oss finns också möjlighet att vaccinera med vacciner som inte ges i den sedvanliga barn- och skolhälsovården, vanliga vacciner inför resor och mot till exempel TBE (fästingburen encefalit). 

Hitta hit

Du hittar Stureplans barnläkarmottagning på Riddargatan 1, 114 35 Stockholm