Danderyd barn- och ungdoms-medicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna i Danderyd. Vi gör medicinska utredningar och behandlingar av barn och ungdomar upp till 18 år.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. Om du har symtom på förkylning uppmanas du att avboka planerat besök hos oss via vår telefon. Vi debiterar inga avbokningar som görs på grund av sjukdom. 

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

Till oss kommer de flesta på remiss från husläkare, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barnakuten på Danderyds sjukhus, Sachsska Barnsjukhuset, BUP-mottagningar samt barnhälsovård och skolhälsovård.

På Danderyds Barnläkarmottagning i Mörby arbetar två barnläkare varav den ena också är barnallergolog/specialist inom allergier och astma. 

Vi tar även emot barn och ungdomar som lider av övervikt och fetma. Däremot utför vi inte ej utredningar eller medicinering gällande neuropsykiatri/ ADHD/ADD.

Vi har inget remisstvång, utan föräldrar är välkomna att ringa och rådgöra med oss under våra telefontider.

Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning.

Hitta hit

Danderyds vårdcentral, Golfvägen 8, plan 5, i Mörby centrum.

Journal via nätet

Som vårdnadshavare kan du läsa ditt barns Journal via nätet fram till det att barnet fyller 13 år. Inloggning sker med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

I ett första steg kan du se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Du kan läsa historisk data från och med 1 januari 2016.