Åkersberga barn- och           ungdomsmedicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna i Åkersberga.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. Om du har symtom på förkylning uppmanas du att avboka planerat besök hos oss via vår telefon. Vi debiterar inga avbokningar som görs på grund av sjukdom. 

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

ung tjej i samlat med barnläkare

Vi är en specialistmottagning dit många kommer på remiss från husläkare, närakuter, sjukhusens akutmottagningar, barnhälsovård (BVC) och skolhälsovård.

Föräldrar är välkomna att ringa utan remiss för rådgivning och eventuell tidsbokning. Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Barn under 1 år prioriteras för akuta besök.

Vi utreder och behandlar allergi, astma och eksem, frågeställningar kring tillväxt och pubertet, magbesvär, sängvätning, uppföljning efter vissa infektioner och andra frågeställningar för barn och ungomar i åldrarna 0-18 år.

Hos oss finns tillgång till psykolog och kurator vid lättare psykisk ohälsa.

För närvarande har vi inte tilläggsuppdraget att utreda ADHD, finn aktuella mottagningar via 1177.se. Vi tar dock över uppföljning av ADHD-behandling efter att inställning gjorts via utredande enhet.

Pollenallergi

Vid lindriga säsongsutlösta allergibesvär under pollentid, hänvisar vi i första hand till husläkare. Råd finns på 1177.se samt apoteket. För barn över 6 år finns ett stort urval receptfria alternativ.

Hitta till oss

Alceahuset, Hackstavägen 22 i Åkersberga

Journal via nätet

Som vårdnadshavare kan du läsa ditt barns Journal via nätet fram till det att barnet fyller 13 år. Inloggning sker med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

I ett första steg kan du se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Du kan läsa historisk data från och med 1 januari 2016.

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten 1177.se.