Åkersberga barn- och           ungdomsmedicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna i Åkersberga.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. De flesta som får symtomen blir lindrigt sjuka. Om du är förkyld ska du stanna hemma och undvika att smitta andra.

Om du har symtom på förkylning uppmanas du att avboka planerat besök hos oss via vår telefon. Vi debiterar inga avbokningar som görs på grund av sjukdom. 

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

ung tjej i samlat med barnläkare

Vi är en specialistmottagning dit många kommer på remiss från husläkare, närakuter, sjukhusens akutmottagningar, barnhälsovård (BVC) och skolhälsovård.

Föräldrar är välkomna att ringa utan remiss för rådgivning och eventuell tidsbokning. Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Barn under 1 år prioriteras för akuta besök.

Vi utreder och behandlar allergi, astma och eksem, frågeställningar kring tillväxt och pubertet, magbesvär, sängvätning, uppföljning efter vissa infektioner och andra frågeställningar för barn och ungomar i åldrarna 0-18 år.

För närvarande har vi inte tilläggsuppdraget att utreda ADHD, finn aktuella mottagningar via 1177.se

Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Det går bra att boka återbesök direkt via Mina vårdkontakter.

Kontakta barnläkare

Barnläkare Simon Kats
Telefon: 08-123 409 60
Telefontid: Tisdag-Torsdag 16-16.30
Fredag 13-13.30

Pollenallergi

Vid lindriga säsongsutlösta allergibesvär under pollentid, hänvisar vi i första hand till husläkare. Råd finns på 1177.se samt apoteket. För barn över 6 år finns ett stort urval receptfria alternativ.

Hitta till oss

Alceahuset, Hackstavägen 22 i Åkersberga

Journal via nätet

Som vårdnadshavare kan du läsa ditt barns Journal via nätet fram till det att barnet fyller 13 år. Inloggning sker med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

I ett första steg kan du se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Du kan läsa historisk data från och med 1 januari 2016.

Åkersberga

Du är välkommen att lämna synpunkter via email till oss på Åkersberga mottagningen.