Åkersberga barn- och           ungdomsmedicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna i Åkersberga.

Mottagningen har julstängt följande datum

Perioden 24 december-1januari är mottagningen stängd. Välkomna åter 2 januari 2020.

Vi hänvisar till 1177 för rådgivning, information och hänvisning dygnet runt. Danderyd barn- och ungdomsmedicinska mottagning har öppet 27 och 30 december om behov finns av barnläkarbedömning.

ung tjej i samlat med barnläkare

Vi är en specialistmottagning dit många kommer på remiss från husläkare, närakuter, sjukhusens akutmottagningar, barnhälsovård (BVC) och skolhälsovård.

Föräldrar är välkomna att ringa utan remiss för rådgivning och eventuell tidsbokning. Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Barn under 1 år prioriteras för akuta besök.

Vi utreder och behandlar allergi, astma och eksem, frågeställningar kring tillväxt och pubertet, magbesvär, sängvätning, uppföljning efter vissa infektioner och andra frågeställningar för barn och ungomar i åldrarna 0-18 år.

För närvarande har vi inte tilläggsuppdraget att utreda ADHD, finn aktuella mottagningar via 1177.se

Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Det går bra att boka återbesök direkt via Mina vårdkontakter.

Kontakta barnläkare och psykolog

Barnläkare Simon Kats
Telefon: 08-123 409 60
Telefontid: Tisdag-Torsdag 16-16.30
Fredag 13-13.30

Psykolog Ann Hammarqvist Mårtensson
Telefon: 08-123 409 60
Telefontid: Tisdag och fredag 11-12

Psykolog Helena Nordström 
Telefon: 08-123 409 60 
Telefontid: Måndag och onsdag 11-12

Pollenallergi

Vid lindriga säsongsutlösta allergibesvär under pollentid, hänvisar vi i första hand till husläkare. Råd finns på 1177.se samt apoteket. För barn över 6 år finns ett stort urval receptfria alternativ.

Hitta till oss

Alceahuset, Hackstavägen 22 i Åkersberga

Journal via nätet

Som vårdnadshavare kan du läsa ditt barns Journal via nätet fram till det att barnet fyller 13 år. Inloggning sker med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

I ett första steg kan du se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Du kan läsa historisk data från och med 1 januari 2016.

Åkersberga

Du är välkommen att lämna synpunkter via email till oss på Åkersberga mottagningen.